Despre Proiect

"Focalizare prin Obiectiv: Dezvoltare Durabilă" este titlul proiectului implementat de Asociația Valea Verde din Sighetu-Marmației și co-finanțat cu 74450 CHF printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Dintre activităţile proiectului proiectate să se desfășoare timp de doi ani (2016-2018), menţionăm: workshop-uri tematice, realizarea unui Plan de Acţiune Strategic pentru Conştientizarea Publicului privind Conservarea Biodiversităţii şi Dezvoltarea Durabilă, organizarea unei Tabere de Creaţie în domeniul Filmului Eco pentru ONG–uri, organizarea Festivalului Internaţional de Eco-Filme de scurt-metraj (FIEFS) şi realizarea unui Pachet Media Pilot ce va conţine 100 de filme (de la 2 la 52 minute fiecare film), prezentând subiecte eco din Carpați, Transilvania, Moldova, Câmpia Dunării de Jos, Dobrogea, Delta Dunării etc. Principalele grupuri ţintă ale proiectului sunt: cetăţeni interesaţi de ecologie, ecologism și ecoturism, ONG-uri de mediu, instituţii publice şi private implicate în protecţia mediului şi conservarea biodiversităţii, organizaţii naţionale şi internaţionale cu expertiză în producţia şi promovarea filmelor eco.

Realizăm o sută de filme despre natură și dezvoltare durabilă, despre specii și peisaje, despre arii protejate și oameni, despre idei și speranțe prinse în imagine. Sunt filme care vor să arate natura sălbatică și omul de azi, impactul nostru pozitiv, dar și...frecvent distructiv.
Dorim ca filmele acestea să provoace o atracție către natura din țara noastră, către cunoaștere, admirație și o viață mai sănătoasă. Mai echilibrată. Cu mai mult sens. Cu iubire față de om și mediul în care ne ducem existența.
Vrem să învățăm și noi multe. Și nu dorim ca la finalizarea proiectului să se termine totul. Vrem să continuăm mai bine, mai profund, mai sincer, mai artistic, mai performant din punct de vedere tehnic. Întotdeauna se poate mai bine dacă vrei, dacă pui suflet. Noi suntem dispuși și dornici să facem asta.

Valea Verde

Website realizat în cadrul proiectului „Focalizare prin Obiectiv: Dezvoltare Durabilă”.
Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian.
Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Asociația Valea Verde.
Pentru detalii, accesați: www.swiss-contribution.ro și www.swiss-contribution.admin.ch/romania.

TOP